måndag 21 januari 2008

Apklar!

Det är synd att mönstret inte syns på bilderna (skyller på kameran/blixten/januari), för anledningen till att jag valde enfärgat var ju att det skulle framträda.....




Aporna är klara! Sköna, varma, passar bra.

Garn: Drops Alpacka, ceriserosa, ungefär två nystan (eller, jag hade 1,5 nystan, och fick köpa ett till, fast har nog 2/3 kvar på det nystanet). Jag har nog lärt mig det här garnet nu. Första gången jag stickade med det tyckte jag att det halkade och gled, och att stickorna for ur och gav löpmaskor hela tiden. Den här gången kan jag inte säga att det var ett problem, trots att jag stickade med aluminiumstickor och inte bokträstickor som jag först hade tänkt. Men det luddar lite, är lite plastigt glansigt, och ska jag vara helt ärlig så tycker jag att slutresultatet ser ut som en åttiotalsstickning med syntetgarn. Kanske beror det på färgvalet.... Och eftersom mitt tidigare par strumpor i alpackagarn redan ätits upp av stövlarna så verkar inte alpackagarn vara så där vansinnigt slitstarkt, det blir nog bara vantar och muddar av det garnet i fortsättningen.

Mönstret: Helt ok, inte mer avancerat än att det funkade att sticka på bussen i taskig morgonbelysning utan större fel. Enda felen jag gjort som jag upptäckt är ett saknat rätt varv (missade det när jag pratade på fiklarasten), och två för lite upplockade på ena hälen. Ja, och så gick det inte så bra att "grafta" ihop tårna, det tyckte jag var svårt dels på grund av att garnet trots allt är lite halkigt, och så för att det inte går att lägga bitarna "slätt" emot varandra. Det blev aviga maskor av den ena tån, och den andra gjorde jag istället som jag brukar: Vrängde sockan utochin och avmaskade på tre stickor. Det känns lite skillnad i tårna faktiskt, men jag är nog för lat för att orka göra om det. Och så begrep jag inte varför jag skulle sticka vridna maskor i upplockningen på hälen på andra varvet, det borde väl räcka med att sticka dem vridna på första (men nu stickade jag båda vridna)? Jag var en aning skeptisk till hälen, trodde den skulle bli för hög, men den passar mig perfekt! Och när jag tänker efter så brukar de flesta hälar vara "för små" för mig, så kanske ska jag börja modifiera "vanliga" hälar istället. Jo, så stickade jag en extra mönsterrapport på skaftet, fast det hade gärna kunnat vara en till ser jag nu.

2 kommentarer:

Pia sa...

Intressanta reflektioner du gjort över garnkvaliteten och tekniken. Håller med dig om hälen, den passade mig också, trots att jag var skeptisk.
Du har valt en jättehäftig färg, snyggt, man ska va´fin om fötterna!!

Eva i Halmstad sa...

Härlig färg du har på dina monkey, håller med dig om alpakkan de är inget sockgarn, de blir så fint men slits upp på ingen tid alls, så de är nog bäst att göra vantar och muddar som du säjer.
ha de gott,
Eva.